8miles

Γκρόβερ, γέννημα θρέμμα

[Wild Thing - 13/03/13]

Οι Γκρόβερ δημιουργήθηκαν το 1981 και κινήθηκαν μουσικά μέσα από punk και new wave μονοπάτια. Μετά την επανασύνδεσή της μπάντας το 2005 προτεραιότητα δόθηκε στο υλικό που είχε μείνει ακυκλοφόρητο από τη δεκαετία του '80. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι «Σκληρές Λέξεις» το 2010, τρία χρόνια έπειτα ήρθε η σειρά των υπόλοιπων τραγουδιών που γράφτηκαν μέσα στη δεκαετία του '90 να ηχογραφηθούν και να κυκλοφορήσουν σε LP με τίτλο «Γέννημα Θρέμμα» από την Labyrinth of Thoughts σε συνεργασία με την Wipe Out.Το βινύλιο Θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαρτίου σε 500 αριθμημένα αντίτυπα.Τα πρώτα 250 σε λευκό βινύλιο, τα υπόλοιπα σε μαύρο. Όλη η έκδοση θα συνοδεύεται από cd, καθώς ξεχωριστή κυκλοφορία σε ψηφιακή μορφή δεν πρόκειται να υπάρξει. Οι Γκρόβερ θα μας μιλήσουν για την καινούργια τους κυκλοφορία και για το πώς θα την υποστηρίξουν.

Wild Thing: Τι είναι αυτό που πυροδότησε την επανασύνδεση των Γκρόβερ το (2005) επτά χρόνια μετά τη διάλυση τους (1998);

Γκρόβερ: Όλα ξεκίνησαν σε ένα ταβερνείο όπου μπεκροπίναμε τρεις από τους Γκρόβερ και δύο από τους Εκτός Ελέγχου παίζοντας με τις κιθάρες τα παλιά τραγούδια. Κάποιοι φίλοι από το στέκι του Bιολογικού, μας πρότειναν να ανοίξουμε τους Zounds. Δεν ήθελε και πολύ, πέντε πρόβες, το κάναμε και έγινε ο χαμός. Υπάρχει βίντεο στο YouTube... Aκολούθησαν γρήγορα και άλλα λάιβ με τη σύμπραξη του Αποστόλη και του Γιάννη από τους Εκτός Eλέγχου, το αδελφό σωματείο... και ο χαμός συνεχίστηκε. Τότε είδαμε ότι υπήρχε πολύς κόσμος που ήξερε τα τραγούδια μας και αυτό μας έκανε να το συνεχίσουμε. Η κατάληξη ήταν πάνω από πενήντα λάιβ και δύο άλμπουμ.

WT: Η τελευταία σύνθεση της μπάντας από ποια μέλη απαρτίζεται;

Γκρόβερ: Η τελευταία σύνθεση της μπάντας είναι: Περτσινός (φωνή), Λάζαρος Πλιάμπας (τύμπανα), Τσέλιος Στέλιος & Χάνταβας Κώστας (κιθάρες) και ο Χρήστος Παπάς (μπάσο).

WT: Μετά από δύο χρόνια σχεδόν δισκογραφικής απουσίας οι Γκρόβερ επιστρέφουν με νέο υλικό που αποτελείται από ακυκλοφόρητα κομμάτια της δεκαετίας του ΄90 και έχει τίτλο Γέννημα Θρέμμα. Θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια για αυτό το δίσκο;

Γκρόβερ: Το καινούργιο άλμπουμ περιλαμβάνει έντεκα τραγούδια που γράφτηκαν μεταξύ του 1994 και του 1998, κάποια από τα οποία δεν τα παίζαμε ούτε στα λάιβ. Τα δουλέψαμε δύο χρόνια περίπου και τα γράψαμε το καλοκαίρι του 2012 στο στούντιο του Dani Joss ο οποίος έκανε την παραγωγή, ηχογράφηση και μίξη. Επίσης μας βοήθησε στην ενορχήστρωση με τις πολύ καλές του ιδέες, στα φωνητικά και στις μουσικές. Το mastering έγινε από τον Απόστολο Σιώπη (Οdeon Μastering). Το εξώφυλλο σχεδιάστηκε από τη Sillyrabbit Creative, η φωτογραφία είναι του Κώστα Καραγιάννη, μπάσο έπαιξε ο Νίκος Ευθυμιάδης και κιθάρες ο Ηλίας Παπαδόπουλος.

WT: Από πού αντλείτε την θεματoλογία των στίχων σας;

Γκρόβερ: Σαφώς από προσωπικές εμπειρίες και σίγουρα από αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

WT: Διακρίνω μία πολυμορφία συνθέσεων... αυτή προέκυψε επειδή η μπάντα είχε αλλάξει κάποια μέλη ή επειδή είχε αλλάξει συνθετικό προσανατολισμό;

Γκρόβερ: Όχι, αυτό προέκυψε επειδή θέλαμε να παίζουμε αυτά που μας άρεσαν τη συγκεκριμένη στιγμή. Όλα στο κάτω - κάτω είναι rock'n'roll.

WT: Το άλμπουμ σας θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία Labyrinth of Τhoughts σε συνεργασία με την Wipe Out. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Γκρόβερ: Αφού ο Νίκος από την Labyrinth of Τhought μας κυκλοφόρησε σε LP το Σκληρές λέξεις και όλα πήγαν καλά, άκουσε τα τραγούδια από το Γέννημα θρέμμα, του άρεσαν όπως και του Θοδωρή από τη Wipe Οut και έτσι προέκυψε αυτή η συνεργασία. Έτσι απλά.

WT: Υπάρχουν κάποιες μπάντες που σας επηρέασαν ή κάποιες συναυλίες που σας άρεσαν ιδιαίτερα;

Γκρόβερ: Σαφώς η πανκ - ροκ σκηνή της δεκαετίας του '80 αλλά και πράγματα από όλο το φάσμα της ροκ γενικότερα.

WT: Στα άμεσα σχέδια σας υπάρχουν κάποιες συναυλίες για να προωθήσετε τη καινούργια σας δουλειά Γέννημα Θρέμμα;

Γκρόβερ: Θα προωθήσουμε τη καινούργια μας δισκογραφική δουλειά με μια σειρά από συναυλίες: στις 23 Μαρτίου στο AΝ Club (Αθήνα), στις 24 Μαρτίου στην κεντρική πλατεία στα Τρίκαλα, στις 29 Μαρτίου στο 8ball (Θεσσαλονίκη), στις 30 Μαρτίου στο Σταυροδρόμι (Ηγουμενίτσα), στις 31 Μαρτίου στο Blue Note (Καστοριά), και στις 2 Μαίου στο Stage Club (Λάρισα).

back to articles

περισσότερες στήλες