8miles

Monster Magnet, Αθήνα 30/1/15

[Ευθύμης Mr.EX - 06/02/15]

30 Ιανουαρίου 2015... Αθήνα... Μία ώρα περίπου πριν τα μεσάνυχτα και το... τέρας άρχισε να μας «μαγνητίζει» και να μας τραβά στην ΕΧtra Wild ομορφιά του ροκ! Οι «μπάσταρδοι» από το New Jersey, η βρώμικη παρέα του Dave Wyndorf, του μικρόσωμου κι εμφανώς «γεμάτου» πλέον, αλλά τόσο επιβλητικού frontman των Μοnster Magnet κατέλαβε, όπως μόνο αυτή ξέρει, τη σκηνή του Gazi Music Hall στην Ιερά Οδό, για ένα ΕΞαίσιο λάιβ!

Stoner rock με στοιχεία  space rock που γεννούν αναμνήσεις από «γίγαντες» του είδους - βλέπε Hawkwind κ.τ.λ. - speed 'n' dirty rock, και πολλές ακόμη μουσικές πινελιές-ταμπέλες, που θα μπορούσαν να τους αποδοθούν και τις οποίες πολλοί εξ' υμών κατέχετε... Απλά, τσεκουράτα και «εξαρχειώτικα»!!!: Η μουσική των Monster Magnet σίγουρα θα έκανε υπερήφανους τους... τιτάνες του heavy metal, Black Sabbath, ενώ παράλληλα θα έκανε τον Lemmy να στρίβει περιχαρής το επικό μουστάκι του μέχρι τα αυτιά, αναφωνόντας ικανοποιημένος και εκστασιασμένος "it's just rock'n'roll, it satisfies our soul!...". Mελωδικοί, γρήγοροι, «σολάτοι» και άξιοι εκπρόσωποι της... φαμίλιας των μεγάλων συγκροτημάτων του αγαπημένου μας distortion της ηλεκτρικής κιθάρας, μας καθήλωσαν και μας πήραν μαζί τους σε ένα μουσικό ταξίδι, το οποίο έχει τη δική τους ξεχωριστή «σφραγίδα».

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό το συναυλιακό «σανίδι» πήρε φωτιά, εξού και οι πυκνοί καπνοί που συνόδευαν τον σκοτεινό, βαρύ και συνάμα παρτάδικο ήχο των M.M. Ο κόσμος προσηλωμένος και πιστός στην καλλιτεχνική πυξίδα των 'bastards', διέσχισε τα ηχητικά μονοπάτια των M.M. με αποτέλεσμα το  περίπου δύο ωρών «τριπάκι» τους να μας φανεί μάλλον λίγο... "More, more, more…!". Το τι έπαιξαν, ο τρόπος, τι τυχόν θα «έπρεπε» να είχαν κάνει on stage, κ.ά. περί κριτικής δεν αποτελούν αντικείμενο αυτής της στήλης. Ο Dave και η... συμμορία του έκαναν αυτό για το οποίο δεν ντρέπονται και μόνο περήφανοι οφείλουν να είναι: σύμφωνα και με τα βιώματά του - κατά τα λεγόμενά του σε διάφορες συνεντεύξεις - έβγαλε τα πιο ακραία, τα πιο άγρια και ΕΞαιρετικά μέσα από τη φωνή και την κιθάρα του, την ώρα που τα υπόλοιπα 'monsters' υφαίναν τον ιστό της αράχνης, στον οποίο πιάστηκαν ακουστικά όσοι ήταν παρόντες. Το συγκρότημα, που πήρε το όνομά του από παιχνίδι - αδυναμία του Dave την περίοδο των παιδικών του χρόνων, ως επίλογο μας χάρισε το "Space Lord", έτσι για να μας διευκρινίσει ότι θα μας απογειώνει κάθε φορά. Να είναι καλά και να μας τιμά, διότι γουστάρει τόσο πολύ να το πράττει, εκεί ψηλά, σαν πύραυλος, στον πλανήτη, όπου άρχοντας ήταν, είναι και θα είναι το αυθεντικό και αληθινό ροκ! Μέχρι το επόμενο ΕΧtra Wild… Ξέρετε... Stay tuned, stay 'EX'… \m/

back to articles

περισσότερες στήλες