8miles

Blind Guardian στο Gagarin205

[Ευθύμης Mr.EX - 16/05/15]

Οι Blind Guardian επισκέφθηκαν για ακόμη μία φορά την Αθήνα, το διήμερο 9 και 10 του Μάη, «λεηλατώντας», όπως ήταν αναμενόμενο, ξανά μουσικά τους φανατικούς οπαδούς τους.

Το γερμανικό θρυλικό συγκρότημα, που «πλέει» σε power-speed-progressive metal πελάγη, με... καράβι στίχους εμπνευσμένους από έργα των συγγραφέων Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν, Στίβεν Κινγκ, Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν και Μάικλ Μούρκοκ, καθώς κι από διάφορους παραδοσιακούς θρύλους, έκανε αυτό που ξέρει διαχρονικά να πράττει με ΕΞαιρετικό τρόπο: Eλευθέρωσε τον «Τυφλό Φύλακα», προκειμένου εμείς να δούμε πάλι το «φως», το μεταλλικόν...

Οι ιδιαίτερες περιγραφές για τον τρόπο με τον οποίο συνεπαίρνουν το κοινό κατά τη διάρκεια των συναυλιών τους, θεωρώ ότι αποτελούν μάλλον πλεονασμό. Όποιος τους έχει απολαύσει ζωντανά, γνωρίζει πως έχουν γνώση οι... φύλακες. Η μοναδική, επική φωνή του Hansi Kürsch, υπό τις ΕΞαίσιες μελωδίες της μπάντας που έχει... σκαλίσει δεκαετίες τώρα την ανεξίτηλη στάμπα της στον ευρύτερο «βαρύ» ήχο, μας υπενθύμισε το εξής: Όσες νέες μουσικές τάσεις κι αν έρθουν στο προσκήνιο ή κι όσες παλαιότερες αναβιώσουν, οι Blind Guardian σταθερά κινούνται - και σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πορεία τους θα μείνουν λογικά πιστοί σ' αυτή τη «συνταγή» - στα μονοπάτια που χάραξαν από τα μέσα της δεκαετίας του '80, ΕΞελίσσοντας παράλληλα τη μουσική τους, προκαλώντας έτσι αδιάκοπα τη «δίψα» στους φαν για νέες δουλειές τους.

"EXtra Wild", λοιπόν, και το εν λόγω διήμερο μας έκαναν να "bang our heads" και να πλημμυρίσουμε τον αέρα του Gagarin με... θάλασσα από «κερατάκια»! (σ.σ. ένεκεν του καλοκαιριού που βρίσκεται προ των πυλών, οι συχνές λεκτικές αναφορές μου στο υγρό στοιχείο). Οι... σταθμοί του συναυλιακού ταξιδιού πολλοί και αγαπημένοι. Ειδικότερα, το Σάββατο 9 του μηνός, όταν και ήμαστε παρόντες, μεταξύ άλλων, οι Γερμανοί εξύμνησαν δυναμικά τη νύχτα με το χιλιοακουσμένο "Nightfall" και συγκίνησαν με το "Τhe Bard's Song". Επίσης δε θα μπορούσαν να μη γράψουν τον επίλογο της βραδιάς, αφού μετά τη... βροχή από "Guardian, Guardian..." εμφανίστηκαν δύο επιπλέον φορές επί σκηνής, με το ανεπανάληπτο "Mirror Mirror". Το heavy «παραμύθι» έλαβε προσωρινά τέλος, μέχρι την επόμενη 'on stage' συνάντησή μας μαζί τους, αφήνοντάς μας βραχνιασμένους να επαναλαμβάνουμε στίχους και ριφ, ενώ είχαμε ήδη αφήσει πίσω μας το λάιβ στέκι της Λιοσίων.

Με τη συγκεκριμένη "EXtra Wild" τελετή o «ΕΞαρχειώτης» συνέχισε τις αγαπημένες ζωντανές μουσικές περιπλανήσεις του, ενώ φυσικά έπεται και συνέχεια, εν μέσω θέρους... Γι' αυτό, ως γνωστόν, stay rock, stay heavy, stay "EX" \m/ \m/ !!!

back to articles

περισσότερες στήλες