8miles

Οι A Victim Of Society στο Wild Thing

[Ανδρέας Μαραγκός - 29/06/12]

A Victim Of Society

Νομίζω πως από εκείνη την εμφάνιση τους στις 11 Οκτωβρίου του 2011 στο Βios, όταν άνοιξαν το λάιβ των Dirty Beaches, ξεκίνησαν όλα. Μπορώ να θυμηθώ μερικά σχόλια την ώρα που έπαιζαν, άλλα και μετά το τέλος του λάιβ, όπως «...πώς τους είπαμε αυτούς;», «...αυτοί έπαιξαν καλύτερα από τους Dirty Beaches», «ρε αυτοί είναι και γαμώ» και άλλα πολλά. Μόλις οκτώ μήνες έχουν περάσει από αυτή νύχτα και δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που να ασχολείται με την ελληνική σκηνή και να μην ξέρει τους Α Victim Of Society. Σπάνια ένα συγκρότημα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κερδίζει την αναγνώριση και την αποδοχή των περισσοτέρων. Λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του 7" "Fake Friends"/"You ‘Re Gonna Hate Me" που είναι η πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία και λίγες μέρες πριν από την εμφάνιση τους στο ΑΝ Club μαζί με τους Disappears, ο Βαγγέλης απάντησε στις ερωτήσεις του Wild Thing.

Ανδρέας: Καλησπέρα Βαγγέλη, πού σε βρίσκω; Ελπίζω κάπου δροσερά.

Βαγγέλης: Στο δωμάτιο μου είμαι αυτή την στιγμή και έχει ζέστη, η αλήθεια είναι.

Ανδρέας: Το ντεμπούτο σας A Victim Of Society κυκλοφόρησε στα τέλη του 2011 σε κασέτα, άλλα υπήρχε και η δυνατότητα για download, με ένα μικρό αντίτιμο από τον λογαριασμό σας στο bandcamp. Πρόσφατα όμως κυκλοφορήσατε από το label του Fractal Press και ένα 7" ("Fake Friends"/"You 're Gonna Hate Me"). Πες μας πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία-κυκλοφορία.

Βαγγέλης: Τα παιδιά από το Fractal είχαν έρθει σε επικοινωνία μαζί μας από τις πρώτες μέρες, είχαμε ακούσει για παλιές δουλείες τους, όπως Last Drive, Earthbound και άλλα και είπαμε ότι πρέπει να βρεθούμε. Γνωριστήκαμε και μας άρεσαν πολύ αυτά που ακούγαμε, στο τέλος μετά από αρκετό τρέξιμο βγάλαμε το 7", αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι με το αποτέλεσμα.

Ανδρέας: Τους τελευταίους μήνες έχετε ανοίξει κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα λάιβ που έχουν γίνει στην πόλη όπως αυτά των Dirty Beaches και των Moon Duo. Ακόμα έχετε ανοίξει και ελληνικά γκρουπ όπως είναι οι Social End Products, οι Zebra Tracks και έχετε συμμετάσχει σε φεστιβάλ όπως το "1o Φεστιβάλ Πολλής Μουσικής" στο 6Dogs και πολλά άλλα. Μήπως σας τρομάζει που όλα αυτά έχουν γίνει τόσο γρήγορα ή το απολαμβάνετε;

Βαγγέλης: Η αλήθεια είναι ότι έχουν γίνει αρκετά λάιβ σε ελάχιστο καιρό. Από κάθε εμφάνιση όμως έχουμε αποκομίσει και κάτι διαφορετικό, κάθε φορά είναι και μια ευκαιρία να βελτιώσεις πράγματα. Αλλά αυτό που είναι σίγουρο κάθε φορά είναι ότι μας αρέσει το λάιβ, πολύ.

Ανδρέας: Στις 10 Ιουλίου θα είστε στο ΑΝ Club μαζί με τους Disappears, μία ακόμα διοργάνωση της Arte Fiasco. Τι να περιμένουμε σε αυτό το λάιβ;

Βαγγέλης: Κόλαση! Έχουμε δουλέψει αρκετά τον τελευταίο καιρό για να βγαίνει ο ήχος έτσι όπως τον έχουμε ακριβώς φανταστεί, όποτε στο AN θα είναι μια καλή ευκαιρία για να το δοκιμάσουμε.

Ανδρέας: Έχετε επαφές με το εξωτερικό; Υπάρχουν προτάσεις για ζωντανές εμφανίσεις ή για άλλου είδους συνεργασίες;

Βαγγέλης: Υπάρχουν επαφές με διάφορα άτομα στο εξωτερικό και πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια. Από τον Σεπτέμβρη και μετά βλέπουμε.

Ανδρέας: Το όνομα σας και οι στίχοι σας, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας σας, βγάζουν κάτι το ανατρεπτικό, μία αμφισβήτηση. Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι μπορεί να αντιπροσωπεύετε ένα κομμάτι της γενιάς σας;

Βαγγέλης: Η αμφισβήτηση σίγουρα είναι κομμάτι της εποχής μας και της γενιάς μας, άμεση συνέπεια είναι και οι μουσικές που μιλάνε γι'αυτήν να βρίσκουν καταφύγια στα mp3 μας. Η μουσική είναι μια ευκαιρία να ξεσπάσεις.

Ανδρέας: Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας; Υπάρχει στα σκαριά κάτι νέο δισκογραφικά ή κάποιο λάιβ που θα πρέπει να περιμένουμε;


Βαγγέλης: Όπως είπα, πιστεύω ότι θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.


Ανδρέας: Νομίζω πως έχετε βαρεθεί να απαντάτε στη ερώτηση για το πώς από one-man-band γίνατε δύο. Ωστόσο σε ένα λάιβ που δώσατε στο Κ44 τον περασμένο Απρίλιο μαζί με τους Zebra Tracks, εμφανίστηκε σαν guest σε ένα τραγούδι σας και ένας ντράμερ, που μάλιστα βαρούσε αλύπητα τα τύμπανα. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι αν τελικά από δύο υπάρχει η σκέψη να γίνετε τρεις;


Βαγγέλης: Αρχικά το τραγούδι στο Κ44 ήταν το "Death Letter" του Son House (σσ. εύγε, μπράβο). Είπαμε ότι θέλαμε live τύμπανα γι' αυτό το κομμάτι με χύμα, μπλουζο-ειδές και πρωτόγονο παίξιμο, οπότε ντράμερ έπρεπε να ήταν ο Δημήτρης Κοτσέλης από τους Conductive και Microondas. Είχαμε περάσει πολύ ωραία. Προς το παρόν όμως δεν σκεφτόμαστε να αλλάξουμε την σύνθεσή μας, άσε που κανείς ντράμερ δεν θα θέλει να παίξει τα τραγούδια μας.

Ανδρέας: Πάντως αν γίνεται τρεις είμαι πρόθυμος να αγοράσω όσο-όσο το Macindosh που χρησιμοποιείτε, αφού δεν θα το χρειάζεστε πια.

Βαγγέλης: Όσο-όσο ε; Ενδιαφέρον... Θα το έχω υπόψη μου.

Ευχαριστούμε τους A Victim Of Society και ευχόμαστε καλή τύχη σε ό,τι κάνουν. Θα τους δούμε στο λάιβ με τους Disappears στο ΑΝ Club στις 10 Ιουλίου. Το Wild Thing θα είναι εκεί.

A Victim Of Society στο Bios

"You're Gonna Hate Me"

 "Fake Friends"

"Sweet Girl"

"Illusions"

back to articles

περισσότερες στήλες