Εναλλακτικές διαδρομές εναλλακτικές διαδρομές - home
της Άντας Λαμπάρα

Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Τέλης Στεφανής;

Ο Μιχάλης Καφαντάρης είναι ένας νέος, ανερχόμενος σκηνοθέτης με δύο ταινίες στο ενεργητικό του (Φίδισσα και Dragana - animation) και ένα ντοκυμαντέρ Greeceland. Επίσης αυτή τη περίοδο σκηνοθετεί τα ντοκιμαντέρ Εδώ δεν υπάρχει άσυλο και Ποιος είναι επιτέλους αυτός ο Τέλης Στεφανής;.

Το σενάριο για το δεύτερο από αυτά ξεκίνησε να γράφεται τη δεκαετία του '60 από μια παρέα τεχνικών και σκηνοθετών που σκοπό τους είχαν να γυρίσουν μια ταινία που θα αμφισβητούσε τον ελληνικό κινηματογράφο όπως είχε διαμορφωθεί μέχρι τότε. Ο κινηματογραφιστής Μιχάλης Καφαντάρης θα μας μιλήσει για το πώς βλέπει αυτό το σενάριο από τη δική του οπτική γωνία και για το πώς θα καταφέρει να ενώσει αυτό που βρίσκεται πίσω από την οθόνη με αυτό που βρίσκεται μπροστά από αυτή.


περισσότερα

Tags: Μιχάλης Καφαντάρης, Τέλης Στεφανής, cinema, ελληνικός κινηματογράφος, The Snails


The Snails

The SnailsΟι Snails δημιουργήθηκαν το 2005. Μια σειρά από δυναμικές λάιβ εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας και άλλων πόλεων έφεραν τη μπάντα πιο κοντά στο ροκ κοινό της χώρας. Οι επιρροές από τα 60s κάνουν αισθητή τη παρουσία τους στον ήχο τους, που κινείται μέσα από γκαράζ δρόμους και ψυχεδελικά περάσματα δημιουργώντας ένα ηχητικό πάντρεμα που αρχίζει να ωριμάζει μαζί τους με το καλύτερο τρόπο.

Το πρώτο τους σινκλ με τίτλο "Heartbreaker" κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009 σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. To 2011 ηχογράφησαν δεκατέσσερα νέα τραγούδια, υλικό που αποτέλεσε το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο απλά The Snails, το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2012, από την πολύ φιλόξενη ετικέτα της Action Records. Αλλά καλύτερα να έχουμε μια περιγραφική αφήγηση της δουλειάς τους από τους ίδιους.


περισσότερα

Tags: The Snails, greek rock scene, interview


περισσότερες στήλες