8miles

Το Harvard τιμά τον Herbie Hancock

[14/01/14]

Herbie HancockΤον Herbie Hancock επέλεξε το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για τις διαλέξεις του 2014 στα πλαίσια του προγράμματος Charles Eliot Norton Poetry Lectures. Τον επόμενο μήνα ο Hancock θα δώσει έξι διαλέξεις ποικίλης θεματολογίας και όπως δήλωσε στο BBC Radio 5, θα αναφερθεί κυρίως σε προσωπικές ιστορίες και στη δική του πορεία στο χώρο της μουσικής. Ανέφερε επίσης ότι μία από τις διαλέξεις θα έχει τον τίτλο «Η Σοφία του Miles Davis», με τον οποίο ο Hancock έπαιζε τη δεκαετία του '60. Μία άλλη θα έχει θέμα το Βουδισμό και τη δημιουργικότητα, μιας και τα τελευταία σαράντα χρόνια ο Hancock έχει ασπαστεί τη συγκεκριμένη θρησκεία.

Η τιμητική αυτή θέση δίνεται από το 1925 σε προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει σε τομείς όπως η μουσική, η αρχιτεκτονική, η ζωγραφική και η λογοτεχνία, ανάμεσά τους οι Robert Frost, T.S. Eliot και Leonard Bernstein. «Ο λόγος για τον οποίο με επέλεξαν γι' αυτή τη θέση οφείλεται εν μέρει στη σχέση μου με τη μουσική», δήλωσε ο Hancock στο Radio 5. Συνειδητοποίησαν ότι είμαι και πρέσβης καλής θελήσεως, γεγονός που σχετίζεται με την πολιτιστική διπλωματία στην οποία θα αναφερθώ σε μία από τις διαλέξεις μου». Στη συνέντευξή του στο BBC ο Hancock πρόσθεσε ότι πηγή της έμπνευσής του ήταν η ίδια η ζωή.

Ο 73χρονος θρύλος της τζαζ τιμήθηκε πρόσφατα με το βραβείο Kennedy Center Honors Award και στην εκδήλωση ο Snoop Dogg «ράπαρε» στη διασκευή του "Cantaloop (Flip Fantasia)" του Hancock από τους US3, ενώ τον ευχαρίστησε που υπήρξε ο εμπνευστής της hip-hop.

Στη διάρκεια της καριέρας του ο Hancock έπαιξε διάφορα μουσικά είδη και συνεργάστηκε με μουσικούς όπως οι Miles Davis, Wes Montgomery, Joni Mitchell και Carlos Santana. Έχει κερδίσει 15 βραβεία Grammy και το 1986 το Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής Επένδυσης για τη μουσική της ταινίας Round Midnight.

News - home

Ανθολόγιον 2015: H πρώτη φορά...

(όπως συλλέχθηκε από τον ηλ. τύπο)

-Τον είδες τον Τσίπρα; 40 χρονών με δύο παιδιά και πρωθυπουργός!
-Άσε με ρε μάνα.
Διάλογος ανωνύμου ελληνικής οικογενείας (Ηθικόν δίδαγμα: Πάλι καταφέραμε να βρούμε ... Εθνάρχη με πέραση στις γριές.)

Είχαμε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσουμε και τη χάσαμε. Ο 'one and only' Γιάνης (Αχ συμφωνούμε Γιάνη μου, αλλά ποιος μας ακούει; - γαμώτο!)

Αν μακροημερεύσει αυτή η κυβέρνηση θα μας πάρουν και την Ακρόπολη. Βαγγέλας (ο της ιστορικής παρατάξεως, αλλά δεν χρειάζεται και πολύ ταλέντο για να πει κανείς το προφανές.)

Ζωής θέλοντος θα πάει η συμφωνία στη Βουλή. Ευκλείδης Τσακαλώτος, βασικά αγγλόφωνος τσάρος της οικονομίας (ριζοσπαστικά αρισττερούλικη σύνταξη #1. Υ.Γ. «Πώς είπατε;;»)

Δεν κάναμε δηλώσεις που εκτίθουν τη χώρα. Αλεξέι «Τσε» Τσίπριν, δε μπος (ριζοσπαστικά αρισττερούλικη σύνταξη #2. Υ.Γ. «Πώς τα λες;»)

-Πόσων ετών είσαι;
-Όσο δείχνω...
-Ποιον θάψατε μωρή στην Αμφίπολη;
Δημώδες (Κλέη προγόνων παιδεύουσι απογόνους.)

Δηλαδή, πόσα μακαρόνια τρώει ο κόσμος για να βγάλουμε την αύξηση 10% στις δαπάνες του; Νίκος Φίλης, άνθρωπος του λαού (α, όλα κι όλα, όταν κάνουμε οικονομοτεχνικές μελέτες δεν μπορούμε να αγνοούμε πατάτες και φασολάκια...)

-Αφεντικό, πότε θα πάρουμε άδεια;
-Αχαχαχαχα καλό! Το άλλο με το πότε θα πληρωθείτε το ξέρετε;
Πάλη των τάξεων (Τουλάχιστον όμως έχουμε γκουβέρνο ακριβοδίκαιο και... ο Θεός θα μας λυπηθεί - δεν μπορεί! Έτσι δεν είναι; Ε;)

Μπαίνω σπίτι από δουλειά, βλέπω Γερμανό με σανδάλι ξαπλωμένο στον καναπέ. «Έλα», μου λέει, «φίλε, σα στο σπίτι σου.» Τι συμφωνία έκλεισαν ρε μαλάκα;! Ανωνύμου του Έλληνος (Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει. Οι Έλληνες όμως...)

Καλό 2016...

Υ.Γ. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, υπάρχουν και άτομα που δεν έχουν γούστο.