Εναλλακτικές διαδρομές εναλλακτικές διαδρομές - home
της Άντας Λαμπάρα

The Sushi Killers

Sushi Killers είναι μια νεοσύστατη μπάντα που δημιουργήθηκε στο Ρέθυμνο το καλοκαίρι του 2011 από τέσσερις τύπους που αποφάσισαν να «βουτήξουν» στη δεκαετία του '60 και να δημιουργήσουν ένα χαρμάνι μουσικών συστατικών από γκαράζ και proto-punk ήχο.

Η μουσική τους είναι απλή, πρωτόγονη, εκκωφαντική και αρχίζει να ωριμάζει μαζί τους με τον καλύτερο τρόπο. Oι δε επιρροές τους... Wailers, Primates, Stomachmouths κ.λπ. Το playlist τους περιλαμβάνει αρκετές δικές τους συνθέσεις, όπως το γκαράζ-stomp "Just Another Time", το psych-punk "Into Your Mind", το «πειραγμένο» R&B "I Want to Know", το moody-trash "Tears Come from Your Eyes". Ακολουθεί μια συζήτηση που κάναμε μαζί τους για να τους γνωρίσουμε καλύτερα.


περισσότερα

Tags: Sushi Killers, garage punk, greek rock, interview


Συνέντευξη Roundlights

Οι Roundlights είναι μια γκαράζ μπάντα που δημιουργήθηκε το 2006 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. Στα τέλη του 2011 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομα τους και εδώ και λίγους μήνες δίνουν συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.  Με αφορμή όλα αυτά κάναμε μια κουβέντα μαζί τους.


 


περισσότερα

Tags: Roundlights, greek rock scene, interview, garage


Συνέντευξη: The Mongrelettes

The MongrelettesΜπορεί το Rock 'n' Roll να θεωρείται ανδρική υπόθεση αλλά πάντα υπήρχε χώρος για γυναικείες παρουσίες, γυναικείες μπάντες, και ροκ περσόνες. Πολλές φιγούρες γένους θηλυκού με έντονη αύρα και παρουσία σκέφτηκαν με μουσικό τρόπο και φλέρταραν με τις νότες.

Πολλές απ' αυτές μάλιστα, με όπλο τους τη μουσική άλλαξαν με τρόπο εμφατικό μια ολόκληρη φιλοσοφία και στάση ζωής. Οι Mongrelettes είναι σχεδόν μια θηλυκή μπάντα που αποτελείται από τέσσερα δροσερά κορίτσια και ένα σύμμαχο τους, τον Titto.

 


περισσότερα

Tags: garage, The Mongrelettes, greek rock scene, interview


περισσότερες στήλες